Golf i Västerås

Det finns gott om möjligheter att spela golf i Västerås.  Med nio golfbanor och ett stort utbud av boende är Västerås ett perfekt val för golfresor. Oavsett om ni är ett litet gäng som är intresserade av en golfweekend eller om ni är ett företag som vill boka ett golfpaket finns det flera alternativ. På den här webbplatsen har vi samlat golfpaket från både hotell och golfbanor i Västerås. 

Frösåker Golfbana (18 hål)

Golfbanan invigdes 1989. 18-hålsbana med ytterligare 9 hål projekterade. Frösåkers golfbana får sin karaktär av sin närhet till Mälaren. Stora, ondulerade krypvensgreener ger en härlig utmaning. Har bland annat varit värd för tävlingarna Västerås Open och Scandinavian TPV samt kvalet till Nordea Masters.

Tortuna Golfbana

Tortuna Golfbana är belägen i ett naturskönt område en kort bit utanför Västerås och på bekvämt avstånd från Enköping. Klubben bildades 1990.  Banan är mycket variationsrik och bjuder på härliga utmaningar. De första nio hålen spelas på en mysig skogsslinga med några vattenhinder. Sista nio hålen är en öppen parkbana – också med en del vatten.

Västerås Golfbana

Västerås golfbana är en skogs och parkbana, med vissa höjdskillnader så att du får spela både uppför, nerför och ibland på skrå. De flesta greener är relativt små, upphöjda och omgivna av ett flertal bunkrar som gör inspelen utmanande. Det bidrar också till att slopevärdet är ganska högt så att många spelare få fler slag än de är vana vid. Västerås golfbana har endast två par 5, men fyra par 3 så att par totalt blir 70. Banan har varit värd för Västerås Open.

Ängsö Golfbana

Ängsö Golfbana är en utmanande skogs- och parkbana i vacker natur. Banan är utlagd på en halvö i Mälaren alldeles intill Ängsö Naturreservat med rikt djurliv. Banan har varit värd för Västerås Open.

Fullerö Golfbana (18 hål)

Fullerös golfbana ligger strax utanför Västerås och har bland annat en 18-hålsbana, en korthålsbana, restaurang, boende, pro, shop och ett stort och populärt träningsområde. Golfbanan brukar beskrivas som en park- och skogsbana. De första nio hålen kantas delvis av skog, medan de sista nio hålen ligger på gammal åkermark, bruten av mindre skogspartier. Spelplanen varierar kraftigt beroende på väder och vind. Oavsett när du väljer att spela är banan alltid utmanande och kräver en hel del bra slag. Banan har varit värd för Västerås Open.

Hälla Golfbana 9 hål (Pay and Play)

Hälla golfbana stod klar år 2000 och har nio hål.

Hässlö Golfbana 9 hål (Pay and Play)

Hässlö Golf är en Pay and Play bana där vem som helst kan spela. Du behöver inget grönt kort eller förkunskaper. Banan har nio hål och ligger i en lugn och naturskön miljö ca sex kilometer från centrala Västerås. Det längsta hålet är 120m och det kortaste 60m.

Orresta Golfbana 18 hål

Orresta Golfbana erbjuder golfspel i två landskap på en lätt kuperad park- och skogsbana. Banan är förlåtande för spelare med högre HCP, men erbjuder rejäla utmaningar för spelare med lägre HCP

Skerike Golfbana 18 hål + 9 hål (pay  and play)

Skerike golfbana har en slinga på 18 hål och en på 9 hål. 18 hålsbanan är en relativt öppen hedbana. Hålen ramas in av kullar och en hel del diken och vattenhinder. 9 håls banan är  en väldigt trevlig och utmanande bana både för nybörjare och bättre spelare. De relativt små greenerna gör att du behöver bra närspel för att få ett bra resultat.

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)